torek, 16. oktober 2012

Lisbon: Belém

V enem izmed najinih raziskovanj Lizbone sva odšli tudi v del mesta, ki se imenuje Belem. Najprej sva se odločili, da bova obiskali samostan (Mosteiro dos Jeronimos) in muzej arheologije. Vse skupaj tvori ogromno veličastno stavbo, ki sem jo komaj spravila v fotografski objektiv. Na tem mestu sva se sprehodili po cerkvi Santa Marie in videli tudi grobnico Vasca da Game. Samostan so gradili nekje na prelomu 15. in 16. stoletja, kar zgradbi daje še dodatno vrednost.


Arheološki muzej se nahaja v krilu samostana, ki so ga dogradili leta 1850.Pot naju je vodila po čudovitem vrtu/parku s fontano do spomenika odkritij, na katerega sva se tudi povzpeli (večino z dvigalom, malo pa po stopnicah) in bili na vrhu deležni izjemnega razgleda na most 25. Aprila, stolp Belem in že omenjeni samostan z vrtom. Spomenik prikazuje pomembne portugalske junake, ki so povezani s časom, v katerem so začeli z odkrivanjem sveta.Nato pa sva se sprehodili še do stolpa Belem (Torre de Belém). Izjemen je!

Od bliže sva si želeli pogledati tudi most 25. Aprila, ki me je vedno znova spomnil na most iz San Francisca (ki si ga prav tako želim videti v živo). Zato sva se malo povzpeli po eni izmed ulic in prišli do idealne razgledne točke. Kaj pravite, je podoben ali ni? :)With Love


Ni komentarjev:

Objavite komentar