sreda, 15. oktober 2014

Jogurtovo pecivo z breskvami

Nedavno sem zasledila recept za pripravo okusne sladice, ki sem ga včeraj tudi preizkusila. Sestavine in potek priprave bom zapisala v tej objavi, za podrobnejša navodila pa si lahko pogledate tudi izviren recept na tej povezavi. Pecivo je zelo sočno, priprava pa ni zahtevna, saj lahko sestavine odmerimo kar s pomočjo jogurtovega lončka.

Sestavine:
  • jajci
  • sladkorja (jaz sem ga dodala manj)
  • moke (sama sem uporabila 1 skodelico navadne in 1 skodelico kokosove moke)
  • polnomastnega jogurta
  • pecilnega praška
  • vanilijevega sladkorja
  • olja (uporabila sem približno 0,25-0,30 skodelice)
  • vloženih breskev (lahko tudi sveže breskve, češnje...)  
 

Z mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Med mešanjem jajcem postopoma dodajamo jogurt, vanilijev sladkor, olje in moko s pecilnim praškom.

Vklopimo pečico in jo nastavimo na 200 °C. Pekač namažemo z margarino ali maslom. Vložene breskve odcedimo in narežemo na krhlje. Testo vlijemo v pekač, ga poravnamo in po vrhu razporedimo krhlje breskev. V originalnem receptu piše, da pecivo pečemo 20 minut, vendar je po mojih izkušnjah potrebnih približno 50 minut, saj je drugače surovo - verjetno je veliko odvisno od same vrste pečice.




Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi do mlačnega, nato ga lahko serviramo.

Dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar