četrtek, 12. julij 2012

How to Get Rid of Mosquitoes

Ravno sem prebrala objavo od Arye (Somewhere I Belong), v kateri se je spraševala, kako naj se znebi komarjev oziroma prepreči pike.
Ker se strinjam, da razni Raidi in ostala kemična sredstva najverjetneje dolgoročno naredijo več škode kot koristi, sem poiskala naravna sredstva, ki naj bi delovala proti tistim nadležnim zzzzzz-jem.

Sivka, limonska trava, evkaliptus, rožmarin in mačja meta naj bi bile tiste naravne dišave, ki komarjem smrdijo, hkrati pa ljudem dišijo in jih pomirjajo. 
Pomagalo naj bi, če so omenjene dišave posajene na vrtu, predvsem na tistih področjih, kjer se največ zadržujemo. 


Mogoče je uporabit tudi dišeče sveče z vonjem navedenih rastlin, vendar ponavadi ne oddajajo tako močnega vonja.


Verjetno najbolj učinkovita pa je neposredna uporaba naravnih eteričnih olj sivke, citrusov, evkaliptusa, rožmarina. In sicer na ta način, da nekaj kapljic izbranega olja kanete kar v stekleničko vode ter se potem s tem poškropite po oblačilih. Še bolj učinkovito je domače milo z vonjem po sivki, ekvaliptusu ali kateri drugi rastlini, ki smrdi komarjem (nekoliko manj učinkovita alternativa je kupljeno tekoče milo oziroma losjon z vonjem po sivki ali citrusih). Prav tako naj bi komarje odganjal vonj po jabolčnem kisu in česnu


Sama omenjenega še nisem preizkusila, vendar mislim, da jih bom v kratkem, saj sem se spomnila, da imam doma eterično olje sivke. Upam, da zadeva deluje. Vsem pa želim uspešen boj proti komarjem.

Vir: vizita

3 komentarji:

  1. Tole s česnom mi je pa čisto jasno, saj odganja vampirje ;P

    OdgovoriIzbriši
  2. Z eteričnim oljem limonske trave sem poskusila že lani pa žal ni čisto nič pomagalo. :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah, očitno so res že za vse odporni..no, vsaj poskusila si..

    OdgovoriIzbriši