nedelja, 30. september 2012

There Is Art Everywhere

Kapo dol za detajle. Prvo, kar sem opazila v Lizboni in tudi v ostalih mestih, so bili detajli. Povsod sem imela možnost videti čudovite umetnine. Od podrobnosti na stavbah, do umetnikov na ulicah, še vsaka postaja na podzemni je imela svoj pečat.


Veliko umetnikov se je vsak dan predstavljalo na ulici Rua Augusta, ki je polna vrveža in nekako vedno v središču dogajanja. Praktično na isti ulici je bil tudi najin hotel. In ravno to mi je bilo najbolj všeč - da sem samo stopila iz hotela in že bila v središču dogajanja.






Nekaj fotografij iz čudovite razstave v palači Monserrate. To palačo bom tudi predstavila v eni izmed objav, saj je ena izmed tistih stavb, ki jih je res potrebno videt - skupaj s parkom.








Vsaka postaja je nekaj posebnega, tako da je tule le utrinek mojih top treh. Prva je iz mesteca Sintra, druga je postaja Sao Bento, ki se nahaja v mestu Porto, tretja - izjemno impresivna - pa je postaja Oriente (Lizbona). Postajo Oriente sem uspela videti tudi ponoči in moram priznat, da takrat pride še bolj do izraza zaradi osvetljave.









V poplavi vseh trgovinic se najdejo tudi tiste res lušne, ki imajo poseben čar.






1 komentar:

  1. Vau, res zgleda, da je Portugalska enkratna. Sicer še nisem bila tam, ampak... pustimo se presenetiti... mogoče pa kdaj. :)

    OdgovoriIzbriši