nedelja, 9. september 2012

When travelling

Večno vprašanje - kako spakirati čimveč in porabiti čim manj prostora, ko se odpravljaš na daljše potovanje? S tem se trenutno ubadam tudi jaz, največje probleme pa mi delajo obutev in oblačila, saj nekako vzamejo največ prostora v kovčku. Ker s sabo nočem vzeti nepotrebnih kosov, sem se odločila, da se malo poigram s programčkom Polyvore, poiščem podobne ali celo povsem identične kose oblačil kot jih imam doma in jih kombiniram med sabo. Sledilo bo seveda še pomerjanje :)

Kaj je nastalo? Kombinacije za vse priložnosti...

Style 1



Style 2



Style 3



Style 4



Style 5



Glavni nasvet glede oblačil? Drži se barvnih osnov - bele, črne, bež in sive, ki jih lahko kasneje popestriš z dodatki + spakiraj oblačila, ki se ne mečkajo in ti zato ne predstavljajo problemov, ko jih je potrebno oprati.

Sledi še par bolj pomembnih nasvetov
- razdeli vse vredne stvari (denar, kartice, potni list) v različne žepe

- če se da se s sopotnikom zmenita, katera kozmetična sredstva, ki jih je možno deliti, bo vzel kateri izmed vaju - na ta način privarčujeta na prostoru. Prav tako v vsakem primeru uporabi mala pakiranja.

- vse spakiraj v plastične vrečke, preden jih postaviš v kovček - torej, ločeno spodnje perilo, ločene hlače, majice itd. Na ta način bo lažje poiskat stvari, saj se ne bodo zamešale med sabo in bodo vse na kupu. Če oblačila zviješ v rolice, namesto da jih zložiš, pridobiš nekaj prostora + oblačila se ne mečkajo toliko 

- če potuješ z letalom, je priporočljivo, da imaš med ročno prtljago še kakšen rezerven kos oblačil (v mojem primeru bi bile to pajkice in navadna majica, saj zavzamejo najmanj prostora) in najnujnejše stvari (npr. zdravila, obliži, denarnica, zemljevidi, osvežilni robčki...) - kovčki naj bi sicer na cilj prispeli istočasno kot popotnik, ampak za vsak primer je dobro imeti rezerve 

- ne pozabi vzeti vodiča, zemljevidov in slovarčka (tega si lahko izsposodiš kar v knjižnici - seveda žepno izdajo)

Ni komentarjev:

Objavite komentar