ponedeljek, 1. oktober 2012

Changing for Good

Tako - čas je za spremembo.

Z današnjim dnem sem začela z uvajanjem določenih sprememb.

Glede na to, da mi tek in hitra hoja ne delata problemov, se bom poleg njih osredotočila na vaje za moč - torej bom poskušala uvesti spremembe na tem področju.
Vsaj 3-4 krat na teden (recimo vsak drugi dan) bom naredila navadne trebušnjake, ženske sklece, počepe, vajo za stranske trebušne mišice in vajo za notranje stegenske mišice (ti.pasja vaja).

Tudi prehrana bo šla v tej smeri. Poskušala bom jesti bolj zdravo. In sicer je ta mesec namenjen predvsem "odvajanju" od sladkarij, ki mi predstavljajo največji problem. Med vikendom (sobota ali nedelja) bom imela možnost za "cheat day", v katerem se bom lahko pregrešila, vendar v zmernih količinah (torej le eno od teh: vrstica čokolade/košček peciva/sladoled). Ostalih 5 dni v tednu pa se jih bom izogibala.

Motivacija? 

Potrebuješ 2 lončka, frnikule, selotejp in par motivacijskih misli. En lonček bo namenjen vadbi, drugi pa prehrani. Polepiš jih z motivacijskimi mislimi in si ready.
Tole je moje ustvarjanje - poleg sem napisala še datum pričetka.





Izbrala sem 16 prozornih frnikul (po potrebi jih bom še dodala), ki bodo predstavljale uspešen dan - torej, če bom v tistem dnevu opravila navedene vaje, bom lahko eno frnikulo prestavila v lonček za vadbo. Na koncu meseca bom frnikule preštela in videla, kako uspešna sem bila. Predvidevam, da se bo trud pokazal tudi v številu ponovitev.
Enako velja za prehrano - dan brez sladkarij ima vrednost ene frnikule. Tu sem si zaenkrat pripravila 22 modrih frnikul, ker sem odštela vikende, ko si lahko privoščim nekaj malega.





Namesto frnikul lahko uporabiš tudi kovance za 50 centov in si potem na koncu za tisto vrednost kupiš nagrado. Seveda ne čokolade :)

Moj prvi dan? Uspešen. V vsak lonček sem postavila po eno frnikulo. Občutek je pa super! :)

With Love


2 komentarja:

  1. Super ideja s temi frnikulami (sploh zdaj ko jih lahko dobim v Mercatorju ;)), mi bo prav prišla tale motivacija za telovadbo

    OdgovoriIzbriši