sreda, 24. oktober 2012

Sintra, The Fairytale Town

Tokrat nekoliko bolj pravljična objava.
Sledi nadaljevanje mojega potovanja po Portugalski. S fotkami bom poskusila vsaj malo pričarat čarobno vzdušje v mestecu Sintra, ki je bogato s palačami in vilami. Povsem upravičeno je na Unescovem seznamu kulturne dediščine.

Že ko sva z vlakom prispeli na tamkajšnjo postajo, sva opazili, da ima mesto nek poseben čar...



V samem jedru mesta se nahaja Palacio Nacional de Sintra, ki je najbolj znana po dveh stožčastih dimnikih. Glavni del palače je bil zgrajen konec 14. stoletja.





Na zemljevidu sva pregledali, kaj bi najraje videli, nato pa sva se odločili, da se odpraviva do destinacij - seveda v napačno smer :) Ko sva s prijateljico na lastno pest iskali Palacio de Pena, sva naleteli na domačinko, ki je očitno opazila, da sva turistki in je pristopila do naju. Vprašala naju je, kam sva namenjeni in če nama lahko kako pomaga. Usmerila naju je na pravo pot in nama povedala, da je za pešačenje predaleč, zato sva šli na avtobus. Ja, definitivno sva ji bili hvaležni, ker je do palače res daleč, saj se vse nahaja na tamkajšnjih vzpetinah.
Ogledali sva si dve palači in grad, za ostalo pa je zmanjkalo časa.

Najprej sva prišli do znamenite Palacio de Pena, ki je res impresivna. Vse tiste barve in pravljični pridih. Da ne govorim o razgledu.





Zgoraj levo pogled na ocean, v ospredju pa Castelo dos Mouros.

Naslednji je bil Castelo dos Mouros. Gre za ostanke Mavrskega gradu. Če mene vprašaš, zelo spominja na Kitajski zid - nekakšna miniatura.


Pogled na jedro Sintre.




Nazadnje pa sva se odvlekli še do palače Monserrate. Takrat sem do konca uničila gladiatorke (in imela izgovor za nakup novih :)).






With Love

Ni komentarjev:

Objavite komentar