četrtek, 22. november 2012

How Early is Too Early for Christmas Decorating?

Komaj se končajo zabave za noč čarovnic in se preneha z nakupovanjem sveč za 1. november, že se postavlja dekoracijo za božične in novoletne praznike. Zakaj tako hitro, mi nikoli ni bilo jasno.
Danes sem šla po nakupih v enega izmed večjih trgovskih centrov in kot vsako leto tak čas je bilo že vse okrašeno. Predvidevam, da so ga okrasili že na začetku novembra. Kaj ne bi počakali vsaj do decembra? Že tako je vse preveč poudarka na darilih in ne na druženju, potem pa še tole tekmovanje, kdo bo najhitreje in najbolj kičasto okrasil svojo hišo oziroma trgovski center. Zame bi bilo dovolj, če bi s krašenjem začeli dva tedna pred božičem. V naši družini zunanjost hiše z lučkami okrasimo en teden pred božičem, medtem ko smrečico postavimoo "šele" 24. decembra. In vsekakor ne v stilu Las Vegasa, temveč okrasimo samo mali del.
Rada imam božični čas, saj ima zame še vedno poseben čar, ampak tole hitenje je pa preveč zame.


Vir
 
Drugega januarja bomo že lahko kupili čokoladne velikonočne zajčke, a ne? ;)

3 komentarji:

  1. se strinjam. kapitalizem je že zdavnaj ubil božične praznike. sicer meni ni veliko do njih, pa vendar je bil včasih ta special duh vsaj malo prisoten, ker se ni začel že več kot mesec prej. da ne govorim o temu, da so imeli polne police medenjakov v mullerju že oktobra. oktobra! niti no 1. nov se ne čaka več. sem pa med vikendom tudi jaz opazila, da že prav okrašujejo, v mestu so pri hotelu slon to počeli danes... se človek vpraša kdo je tu nor? pa kaka gneča je že zadnjem mesec v mullerju! omg. že na polno kupujejo darila, otroci sitnarjo kaj bi... meni je december vse bolj nočna mora kot pa neki 'posebni' čas. bi šla z veseljem v toplne kraje in se vsemu izognila, če bi le bilo mogoče...

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam, da se vse to okrog božično - novoletnih praznikov začne prehitro. In potem tudi na tiste, ki živijo v slabšem finančnem stanju, se vrši "predbožična nakupovalna mrzlica" kjer te itak bomadirajo, da "ljubezen in naklonjenost do nekoga kupiš z darilom".
    Letos mi je še toliko bolj obupno prenašati ves ta cirkus okrog družinske božične sreče in druženja. Kakšna ideja, kam naj pobegnem, da ne bom gledala tega?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hmmm, izgogibanje trgovin, obiskovanje narave..Pri meni je narava tista, ki me pomiri in me napolni z boljšim razpoloženjem..mogoče hobiji, ki te veselijo oziroma če poskusiš nekaj novega in se s tem zamotiš ter osredotočiš nase..Kaj pa prostovoljstvo v zavetiščih za živali, če imaš kakšnega v bližini? Živalice imajo terapevtski učinek in zelo bi ti bile hvaležne..

    OdgovoriIzbriši