petek, 4. april 2014

Scrambled Eggs with Onion, Zucchini and Tomato

Kadar kuham samo zase, ponavadi nimam želje, da bi komplicirala. Želim si ustvariti preprosto, okusno in hitro narejeno jed. Obožujem bučke v vseh oblikah, zato je recept, ki ga bom danes predstavila, idealen zame. Včasih ga še bolj poenostavim in uporabim samo bučke in jajce, včasih dodam tudi tuno. Skratka, zmešajte sestavine, ki vam najbolj odgovarjajo.


Sestavine za eno osebo:
  • polovica srednje velike čebule
  • polovica paradižnika
  • manjša bučka
  • 1 jajce
  • kanček olivnega olja
Priprava: Čebulo sesekljaš na drobne koščke in jo rahlo popražiš na olivnem olju. V ponev dodaš bučko narezano na kocke, jo popečeš toliko, da malo postekleni (približno 5 minut), nato pa med bučke dodaš še narezan paradižnik.


Nato vliješ še jajce (jajce pred tem zmešam že v lončku) in mešaš toliko časa, da jajce zakrkne.


Najboljši del je ta, da ni potrebno dodajat drugih sestavin (npr. soli), ker so osnovne sestavine že same po sebi dovolj okusne. Pa dober tek! :)




2 komentarja:

  1. Mmmm, božansko dobro. Samo res pa si ne znam predstavljat kombinacijo tuna, jajce in bučka. Res to gre skupaj? Sploh kombinacija tuna-jajce še nikoli nisem poizkusila.. Zanimivo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je super kombinacija. Poskusi pa boš videla ;)

      Izbriši